Nieuws en acties

Wij dragen een steentje bij:

Verzwaringsdekens voor vluchtelingen

Even een gevoel van veiligheid. Tot rust komen. Onmogelijk als we denken aan de situatie waarin Oekraïense vluchtelingen zich bevinden. De vluchtelingen die in Dordrecht aan komen willen wij graag een verzwaringsdeken aanbieden. Om een plek te hebben die het gevoel van veiligheid biedt, om tot jezelf te komen.

De beelden van Oekraïense vluchtelingen zijn hartverscheurend. Moeders met kinderen hebben hun huis verlaten. Zonder te weten of ze hun familie, hun land, hun huis, vriendjes en vriendinnetjes ooit nog terug zullen zien. Na een lange reis in een vreemd land. Niet voor te stellen hoe je je dan voelt.

Atelier De Zolderkamer maakt verzwaringsdekens. Dekens van 3 tot 10 kg die rust en ontspanning stimuleren bij mensen met problemen met prikkelverwerking. Dat zijn mensen met autisme, ADHD, angststoornissen, etc. De diepe druk van de zware dekens zorgt voor een veilig gevoel, als een stevige knuffel.

Wij maken deze dekens met een team van enthousiaste vrijwilligers, die om welke reden dan ook (tijdelijk) niet met het reguliere arbeidsproces mee kunnen doen. Normaal verkopen we de dekens, om het atelier draaiende te kunnen houden.De situatie van mensen op de vlucht voor de oorlog in de Oekraïne grijpt ons zo aan, dat wij onze dekens willen aanbieden aan alle vluchtelingen die in Dordrecht aan komen. We hopen hiermee een steentje bij te kunnen dragen aan een veilig gevoel.

Verzwaringsdekens voor vluchtelingen die in Dordrecht komen. Help jij hen een veilig gevoel te geven? Alle hulp is welkom, dus stuur ons een berichtje 😊