Friemel boeken hoekje

Met deze boekenlegger is het heerlijk friemelen tijdens het lezen. Dat is namelijk hartstikke goed om je hersenen wakker te houden en dus focus te behouden.

Zelf dacht ik aan stevige, dunne stofjes. Handig voor tussen een boek. Maar mijn zoontjes helpen altijd graag en kozen hun favoriete kleur knuffelfleece. “Ja mama, echt die, want die is zo lekker zacht”. Het leek mij niet zo handig, maar goed, zij hun zin. Het resultaat was een boekenlekker die écht om te friemelen en aaien is. Tussen de vingers, maar ook strelend over hun gezicht tijdens het lezen. En de dikte? Ach, de boekenlegger zit niet in het midden van het boek, dus dat valt reuze mee.

Omdat we zo’n grote variëteit aan stoffen hebben, maken we de boekenhoekjes dus het allerliefst met verschillende structuren: zacht, ribbelig, glad… Zo is er altijd iets te friemelen.

Deze friemel-boekenhoekjes maken we van de restjes van de stoffen voor de verzwaringsdekens. Nu hebben we in al die tijd prachtige dekens gemaakt, dus ook hele leuke restjes. Kijk in de webshop voor de beschikbare boekenhoekjes.

Ga je liever zelf, of samen, aan de slag thuis? Gebruik de boekenhoekjes-werkbeschrijving.

Geen restjes stof in huis? Je kunt natuurlijk ook stukjes stof van oude kleding gebruiken of bestel een “boeken-hoekjes-zelf-aan-de-slag-pakket” en maak je eigen favoriete combinatie.