Over ons

Waarom heet het De Zolderkamer?

De zolderkamer van de hersenen is de prefrontale cortex. Deze is betrokken bij cognitieve en emotionele functies. Zoals beslissingen nemen, plannen, sociaal gedrag en impulsbeheersing. Laat dat nou net zijn wat sommige kinderen ‘anders’ maakt en waar je als moeder graag je kinderen in stimuleert. Dat is lastig, maar we kijken graag naar de leuke kanten. Hoe kun je anders zijn (weer) leuk maken? Want eigenlijk is dat net zo gewoon als anders…

Over de Zolderkamer

Niet iedereen past in ‘het ideale plaatje’, soms gaat opvoeden gewoon anders dan anders. Zijn kinderen anders dan anders. Dan heb je niks aan algemene opvoedtips of mensen die je vertellen hoe het moet. Dan moet je gaan uitproberen, wat wél werkt bij jouw kind en ook bij jouzelf past.

Nu kan het anders-zijn ervoor zorgen dat alles heel zwaar wordt, of voelt. Er komen opeens gedragsdeskundigen, begeleiders, therapeuten of psychologen die allemaal hun ideeën hebben over je kind, jou en de opvoeding. Dan zijn er nog talloze boeken, methodieken en theorieën die kunnen ondersteunen. Dan kan je soms vergeten dat je kind gewoon kind is, en jij gewoon mama. En dat dat leuk is.

Wat jij, net als wij,  nodig hebt is inspiratie. Dingen om uit te proberen, om een eigen weg te zoeken. En weet je? Dat kan ook gewoon (weer) leuk zijn. Wij willen je graag helpen die inspiratie te vinden.

Over ons

Mathanja
Mathanja is de oprichtster van het atelier “de zolderkamer”, ze is begonnen met dekens maken vanuit haar eigen zolderkamertje. Dit breidde al snel uit met een team in een buurthuis. Zij werkt met een team van vrijwilligers aan de dekens.

Miranda
Bij Miranda kan je de dekens bestellen. zij houdt alle dekens bij op de pagina, die het team maakt in het atelier in de webshop. Zij zorgt dat alle vragen worden beantwoord en de facturen worden gestuurd. En dit allemaal vrijwillig, tussen de gezins perikelen door… Dit doet zij allemaal op een aardig afstandje van de Zolderkamer vandaan, dus zij doet alles digitaal….

Atelier De Zolderkamer

In naaiatelier De Zolderkamer worden de producten gemaakt. In dit atelier werken mensen die ervaring hebben met uitdagingen in het leven.  Wij geloven dat iedereen waardevol is en de mogelijkheid moet hebben om tot bloei te komen. 

De productie biedt mogelijkheden om talenten te (her)ontdekken, sociaal netwerk te vergroten en is een zeer zinvolle tijdsbesteding met directe impact. Zo is het cirkeltje rond.

Wij werken met vrijwilligers die enthousiast zijn, ongeacht achtergrond. Het kan gebeuren dat producten daardoor scheve stiksels hebben of anderszins afwijkend zijn. Weet dan dat het maken ervan iemand structuur, zelfvertrouwen en zingeving heeft gegeven. Ons team is dus net zo blij met u, die wilt bestellen, als u met hen voor het maken en leveren van de deken….